Interio

کلینیک مجازی دیابت پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران

1390/10/19 | ایجاد کننده: Admin

تعریف

هر فهرست جانشيني شامل غذاهايي است كه در اندازه مشخص حدوداً داراي ارزش تغذيه‌اي مساوي هستند، بنابراين غذاهاي هر فهرست مي‌توانند به جاي غذاهاي ديگر موجود در همان فهرست مصرف شوند. تقسيم‌بندي: در فهرستهاي جانشيني، مواد غذايي به سه گروه اصلي طبقه‌بندي شده‌‌اند:  

1-گروه كربوهيدرات

2- گروه گوشت و جانشين‌هاي آن

3-گروه چربي



1- گروه كربوهيدرات

كه شامل چهار فهرست است:

الف- فهرست نشاسته

ب- فهرست شير

ج- فهرست ميوه

د- فهرست سبزي

هريك از غذاهاي موجود در فهرست نشاسته، شير و ميوه حاوي 15- 12 گرم كربوهيدرات است. بنابراين مواد غذايي موجود در اين فهرستها مي‌توانند به جاي يكديگر استفاده شوند.



2- گروه گوشت و جانشين‌هاي آن

كه به 4 فهرست تقسيم مي‌شود:

الف- گوشت‌هاي خيلي كم چرب

ب- گوشت‌هاي كم چربي

ج- گوشت‌هاي با چربي متوسط

د- گوشت‌هاي پرچربي



3-گروه چربي

كه شامل 3 فهرست است:

الف - چربيهاي غيراشباع با يك پیوند دوگانه

 ب - چربيهاي غيراشباع با چند پیوند دوگانه


 ج - چربيهاي اشباع همچنين در فهرست جانشين، مواد غذايي كه مقادير قابل توجهي سديم دارند، مشخص شده‌اند.


کلمات کلیدی

Empty