03 آذر 1403
EN
logo

پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

همکاری مشترک مرکز تحقیقات استئوپروز با بیمارستان بعث همدان

کسب مدال نقره در نقشه جهانی پیشگیری از شکستگی ثانویه

MAP OF BEST PRACTICE IOF FLS

بیمارستان بعثت دانشگاه علوم پزشکی همدان به عنوان چهارمین مرکز یکپارچه ارائه خدمات پیشگیری از شکستگی ثانویه (FLS) در کشور، در نقشه جهانی پوکی استخوان بنیاد بین المللی استئوپروز (IOF) با نشان نقره ثبت و قابل رویت شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم،در یک همکاری مشترک بین مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و بیمارستان امام خمینی ساری در زمینه ارائه خدمات پیشگیری از شکستگی های ثانویه در کشور، نام این بیمارستان در نقشه جهانی پوکی استخوان بنیاد بین المللی استئوپروز (IOF) با نشان نقره ثبت و قابل رویت شد .

برنامه ملی پیشگیری از شکستگی های ثانویه ناشی از پوکی استخوان که توسط مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حمایت دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت در تعدادی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور راه اندازی شده است به عنوان بخشی از برنامه جهانی پیشگیری از شکستگی های ثانویه بنیاد بین الملل پوکی استخوان (IOF) در حال اجرا است.

این برنامه، یک برنامه جامع و هدفمند برای پیشگیری و مدیریت شکستگیهای استئوپروتیک می باشد که با اقدامات متعددی نظیر افزایش میزان شناسایی پوکی استخوان، افزایش نرخ درمان و پای بندی به آن، بررسی خطر زمین خوردن و اتخاذ راهکارهای مناسب بمنظور کاهش و نیز آموزش اختصاصی بیماران، به کاهش رخدادهای شکستگی مجدد و نهایتا بهبود کیفیت زندگی بیماران و نیز کاهش بار بیماری در جامعه منجر خواهد شد.

پایلوت این برنامه ی کشوری از سال 1397 آغاز شده و در طی این همکاری چند جانبه، تا کنون 5 مرکز در کشور راه اندازی شده و مشغول ارائه ی خدمات جامع پیشگیری از شکستگی می باشند. استئوپاد نامی است که برای این برنامه ملی در ایران انتخاب شده است.

این سامانه یک رویکرد چند رشته‌ای برای شناسایی و مدیریت بیماران با خطر بالای شکستگی ثانویه است. به عبارت ساده‌تر، این سامانه تلاش می‌کند تا با شناسایی زودهنگام افرادی که پس از یک شکستگی، احتمال شکستگی مجدد در آن‌ها بالاست، از بروز شکستگی‌های بعدی جلوگیری کند. 

کاهش خطر شکستگی‌های بعدی، بهبود کیفیت زندگی،  کاهش هزینه‌های ناشی از درمان، بستری در بیمارستان و مراقبت‌های طولانی مدت از مزایای استقرار این سامانه هستند.

این سامانه با استفاده از ابزارهای غربالگری، بیمارانی را که به دلیل بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، سرطان یا مصرف برخی داروها در معرض خطر بالای شکستگی هستند، شناسایی می‌کند و سپس ارزیابی کاملی از وضعیت استخوانی، فاکتورهای خطر و سبک زندگی آن‌ها انجام می‌شود. در ادام،با توجه به نتایج ارزیابی، برای هر بیمار یک برنامه درمانی شخصی‌سازی شده شامل دارو درمانی، تغییر سبک زندگی، فیزیوتراپی و سایر مداخلات لازم تهیه می‌شود. 

همچنین در این سامانه امکان پیگیری منظم بیماران برای اطمینان از رعایت برنامه درمانی و کنترل عوارض احتمالی وجود دارد. 

 

فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه