17 تیر 1403
logo

پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

 

دوره پسا دکتری - post Doctorate 

 

 

معرفی دوره:

در راستای تحقق اهداف نقشه علمی دانشگاه در حوزه فعالیت های دانشگاهی و به منظور توسعه زیر ساخت های منابع انسانی پژوهشی و فراهم آوردن شرایط مناسب به منظور ارائه بسته های تکمیلی آموزشی در حیطه خدمات آکادمیک دوره پسا دکتری (post Doctorate) در معاونت پژوهشی دانشگاه تعریف می گردد. 

این دوره برای ارتقای توانایی های آکادمیک دارندگان مدارک دکتری تخصصی پژوهشی (.Ph.D) و یا دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی بالینی، در یک زمینه خاص مرتبط با فعالیت های مراکز تحقیقاتی دانشگاه و با در نظر گرفتن مفاد "دستورالعمل برگززاری دوره پسا دکترای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی" برگزار می شود.

فارغ‌التحصیل مقطع دکتری که به عنوان پژوهشگر پسادکتری در یک گروه تخصصی دانشگاه مشغول کار می‌شود، در واقع برای مدتی معین که معمولا حداقل یکسال است به استخدام دانشگاه درمی‌آید.

فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری صرفا در یک مدت زمان مشخص پس از فارغ‌التحصیلی می‌توانند خود را در معرض گذراندن دوره پسادکتری قرار دهند که این زمان از سوی دانشگاه میزبان تعیین می‌شود. به عنوان نمونه یک شرط لازم برای دانش‌آموختگان مقطع دکتری که قصد گذراندن این دوره را در دانشگاه تهران دارند این است که حداکثر 5 سال از فارغ‌التحصیلی آنها گذشته باشد.

به عنوان نمونه دیگر، دانش‌آموختگان برتر دانشگاهی که قصد استفاده از تسهیلات دوره پسادکتری بنیاد ملی نخبگان دارند، لازم است که بیش از سه سال از تاریخ فارغ‌التحصیلی آنها در موسسه‌های علمی داخل کشور و بیش از شش سال از تاریخ دانش‌آموختگی‌شان در موسسه‌های علمی خارج کشور نگذشته باشد.  

دوره پسادکتری یک دوره تحصیلی نیست و نباید تحت عناوینی مثل فوق دکترا و مانند آن تعبیر شود. پژوهشگر پسادکتری در این دوره بر اساس قراردادی که با دانشگاه منعقد می‌کند، یک عضو پژوهشی قراردادی دانشگاه محسوب شده، حقوق دریافت کرده و بیمه هم می‌شود. این دوره به عنوان یک دوره تمام وقت شناخته می‌شود و پژوهشگر نمی‌تواند همزمان در نهاد یک سازمان دولتی یا خصوصی دیگری اشتغال داشته باشد.

آیین نامه و دستورالعمل

 

فرآیند دوره پسا دکتری

شرط اولیه برای استخدام پژوهشگر پسادکتری، تأمین مالی آن است. تأمین مالی ممکن است از طریق قراردادهای ارتباط با صنعت، از منابع شخصی استاد میزبان، حمایت بنیاد ملی نخبگان، فدراسیون سرآمدان علمی کشور، صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور یا حتی از منابع معاونت پژوهشی دانشگاه میزبان باشد.

در صورتی که اساتید راهنمای مرکز آموزشی، با طرح تحقیق داوطلب موافق باشند، پژوهش وی را تایید کرده و شخص می تواند طبق زمانبندی ارائه شده با همکار استاد راهنمای مخصوص خود، نگارش پژوهش خود را آغاز کند. توصیه می شود جهت پذیرش آسان تر تحقیق خود، موضوعاتی را پیشنهاد دهید که علاوه بر داشتن ارتباط با مدرک و رشته تحصیلی خود، مزیت هایی نیز برای مرکز آموزشی داشته باشد.

خاتمه دوره پسادکتری معمولا به دریافت گواهی دوره می‌انجامد اما این گواهی به منزله یک مدرک تحصیلی نیست.

  فرآیند محقق دوره پسا دکترا

 

مدارک مورد نیاز جهت درخواست دوره پسا دکتری

مدارک مورد نیاز و   فرمت رزومه معاونت تحقیقات