02 دی 1403
EN
logo

پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

میکروبیوتا
میکروبیوتا
معرفی

میکروبیوتای بدن انسان اکوسیستمی فعال و پیچیده می باشد که از گونه های متفاوت میکرواورگانیسم های ساکن بر روی بدن یا داخل بدن تشیکل شده است. تعداد سلول های باکتریایی موجود در بدن ما حدود ده برابر سلول های بدن و ژنوم باکتریایی حدود چهارصد برابر ژنوم انسانی می باشد.

این باکتری ها در قسمت های مختلف بدن انسان شامل پوست، ریه، واژن، دهان و دستگاه گوارش به صورت هم زیست زندگی میکنند و تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله سن، جنس، نژاد، موقعیت جغرافیایی و رژیم غذایی می باشند. با توجه به تأثیرپذیری میکروبیوتا از نژاد و شرایط جغرافیایی، لزوم بررسی ها در منطقه خاورمیانه و کشور ایران مشهود است. مطالعات نشان داده اند که اختلال در ترکیب و عملکرد میکروبیوتا در بروز بیماری های مختلفی از جمله اختلات متابولیکی، بیماری های گوارشی، اختلالات خود ایمنی و نقص در عملکرد سیستم عصبی مرکزی نقش دارد. به علاوه میکروبیوتای هر فرد مخصوص خود اوست و مانند کارت هویت وی محسوب می شود. این مساله لزوم رویکرد پزشکی شخص محور را نشان میدهد.
گروه تحقیقاتی میکروبیوتا وابسته به پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری انستیتو پاستور ایران، فعالیت خود را از سال 1398 آغاز کرده است. این گروه با هدف انجام پژوهش های بین رشته ای به منظور تشخیص، پیشگیری و درمان طیف وسیعی از بیمار یها شکل گرفته است و در نظر دارد با همکاری های داخلی و بین المللی به روش های نوین در تشخیص، پیشگیری و درمان این بیماری ها دست یابد.

این گروه به منظور توسعه علم میکروبیوتا در کشور و همچنین جلب همکاری های مشترک میان دانشگاهی، اقدام به برگزاری دوره های آموزشی، سمپوزیوم و سمینار در این حوزه کرده است. به علاوه در راستای انجام آزمایشات میکروبیوتا با بالاترین استاندارد ممکن و با استفاده از تکنولوژی next generation sequencing افزایش همکاری های بین المللی از اهداف گروه می باشد.

 

حوزه های کاری

 

مطالعات علوم پایه: انجام پژوهشهای بنیادین با هدف شناسایی بیشتر مکانیسم های تأثیر باکتری های مختلف گروه تحقیقاتی میکروبیوتا

مطالعات بالینی: با هدف شناسایی تغییرات ترکیب میکروبیوتای روده در بیماریهای مختلف و کمک به درمان و پیشگیری از این بیماری ها از طریق مداخلات تعدیل کننده میکروبیوتا و همچنین شناسایی بیومارکرها در بیماری های مختلف

مطالعات مبتنی بر جمعیت: با هدف شناسایی ترکیب میکروبیوتای روده در اقوام مختلف ایرانی و در رده های سنی و جنسی متفاوت

 

ماموریت

ماموریت گروه تحقیقاتی میکروبیوتا انجام پژوهش های کلان، کاربردی و محصول محور در حوزه بیماری های غدد و متابولیسم میباشد. این گروه ایجاد دستورالعمل های کاری استاندارد و بومی در حوزه میکروبیوتا را سرلوحه کار خود قرار داده است. جلب حمایت های مالی نهادهای مختلف و عقد قراردادهای همکاری ملی و بین المللی به منظور تأمین زیرساخت های لازم از دیگر ماموریتهای این گروه میباشد.راهبری پروژه های کلان ملی در راستای دستیابی به الگوی میکروبیوتای ایرانیان در گروه های سنی و جنسی، قومیت ها و مناطق جغرافیایی مختلف کشور از اهداف گروه تحقیقاتی میکروبیوتا می باشد و ما در این گروه برآنیم تا از دانش به دست آمده در حوزه میکروبیوتا در مداخلات درمانی استفاده کنیم.

 

ماموریت و چشم انداز سازمانی گروه تحقیقاتی میکروبیوتا به شرح ذیل می باشد:
 

 انجام پژوهش های کلان، کاربردی و محصول محور در حوزهدر بیماری های غدد و متابولیسم

 انتشار مقالات علمی

 ایجاد دستورالعمل های کاری استاندارد و بومی در حوزه میکروبیوتا

 انتقال فناوری های پیشرفته به داخل کشور

 جلب حمایت های مالی نهادهای مختلف و عقد قراردادهای همکاری ملی و بین المللی به منظور تأمین زیرساخت های لازم

 

چشم انداز

 * دستیابی به جایگاه مرکز علمی پیشتاز در زمینه تحقیقات میکروبیوتا در کشور

 *  راهبری پروژه های کلان ملی در راستای دستیابی به الگوی میکروبیوتای ایرانیان در گروه های سنی و جنسی، قومیت ها و مناطق جغرافیایی مختلف کشور

 * افزایش تولید علم در زمینه میکروبیوتا با هدف پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری ها

 * استفاده از دانش به دست آمده در حوزه میکروبیوتا در مداخلات درمانی

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه