برگزاری جلسه هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی بوشهر پیرامون ادامه همکاری در کوهورت سلامت سالمندی بوشهر
جلسهای با هدف هماهنگی و همافزایی بیشتر میان پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، روز سهشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ در محل پژوهشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ این نشست با حضور دکتر اله کرم اخلاقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دکتر اکرم فرهادی رئیس مرکز تحقیقات طب گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دکتر باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه و جمعی از معاونین و رؤسای مراکز تحقیقاتی پژوهشگاه، با تمرکز بر ادامه و توسعه همکاریها در حوزه مطالعات کوهورت بهویژه مطالعه سلامت سالمندی بوشهر برگزار شد.
در ابتدای جلسه، دکتر بهاره یزدیزاده، معاون تحقیقات و فناوری پژوهشگاه ضمن معرفی ظرفیتها و زیرساختهای پژوهشگاه، به توضیح توانمندیهای موجود در حوزه پژوهش، آموزش و ارائه خدمت پرداخت.
وی همچنین به نقش پژوهشگاه به عنوان مرکز مأمور در حوزه دیابت و پزشکی فردمحور از سوی وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: پژوهشگاه در حوزه بیماریهای غیرواگیر نیز به صورت فعال مشغول به فعالیت است.
در ادامه، دکتر فرهادی، رئیس مرکز تحقیقات طب گرمسیری، گزارشی از فاز دوم مطالعه سلامت سالمندی بوشهر ارائه کرد و بر لزوم توجه به دو محور ترجمان دانش و تأثیرگذاری اجتماعی به عنوان اقدامات آتی تأکید نمود.
وی خاطر نشان کرد: برای ورود به فازهای بعدی، نیازمند تولید دادههای منظم، با کیفیت و قابل پایش هستیم.
دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه، نیز در سخنان خود تأکید کرد که در موضوع کوهورت ها بیش از کمیت دادهها، انسجام، نظم و قابلیت رصد و تحلیل آنها اهمیت دارد.
وی پیشنهاد داد ساختاری منظم و چارچوبمند برای کوهورت سلامت سالمندی بوشهر بازطراحی شود تا در مسیر توسعه و جذب منابع حرکت مؤثری انجام گیرد.
دکتر لاریجانی همچنین بر ضرورت تلاش مضاعف جهت تأمین منابع مالی برای فازهای آتی برنامه سالمندی تأکید کرد و گفت: لازم است ساختار کوهورت منطبق بر ساختارهای مد نظر وزارت بهداشت طراحی و اجرا شود.
در ادامه، دکتر اخلاقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، با بیان اهمیت ویژه پژوهش و آموزش در دانشگاه، دستاوردهای مطالعه بوشهر و تعداد مقالات منتشر شده از آن ؤا مورد توجه خواند و خواستار تداوم مسیر علمی آن به صورت هدفمند و نظاممند شد.
در پایان جلسه، دکتر نوشین فهیمفر، رئیس مرکز تحقیقات استئوپروز، با اشاره به چالشهای موجود در مسیر اجرای برنامه سلامت سالمندی، پیشنهاد تشکیل شورای راهبردی با صدور احکام رسمی و نیز ایجاد کمیته پیگیری را مطرح کرد.
در این جلسه همچنین بر لزوم بهرهگیری از ارزیابان خارجی برای ارزیابی علمی و راهبردی برنامهها تأکید شد.
در انتهای جلسه، بازدیدی از آزمایشگاهها و تجهیزات و بیوبانک پژوهشگاه صورت گرفت. این نشست، گامی مهم در راستای تعمیق همکاریهای علمی میان دو نهاد و ارتقاء کیفیت مطالعات سلامت سالمندی در کشور محسوب میشود.
ارسال نظر