26 فروردین 1404
EN
logo

پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

ارزیابی فعالیت‌ها و چشم‌اندازهای پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در نشست پایان سال 1403

جشن پایان سال پژوهشگاه علوم غدد ومتابولیسم

 جلسه پایان سال اعضای پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با حضور اعضای هیئت علمی، کارکنان، دانشجویان و پژوهشگران سه شنبه 21 اسقند ماه برگزار شد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران،  در این نشست، دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه، ضمن گرامی‌داشت یاد و نقش برجسته‌ی بزرگانی چون دکتر محمد حسن باستان حق، دکتر محمد پژوهی، دکتر اقبال طاهری و دکتر افشین استوار در پیشبرد اهداف پژوهشگاه، تأکید کرد که این افراد در شکل‌دهی و گسترش فعالیت‌های پژوهشگاه نقشی بی‌بدیل داشته‌اند.

دکتر لاریجانی در ادامه سخنان خود به فرصت معنوی ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: امیدوارم در این ایام پرفضیلت، فرصتی برای تدبر در احوال خود پیدا کنیم. هر فرد مسئول شرایط خود است و هیچ‌کس بهتر از خود فرد نمی‌تواند برای بهبود وضعیت خویش اثرگذار باشد.

رئیس پژوهشگاه همچنین تصریح کرد: امیدوارم که پایان سال فرصت مغتنمی برای همگان باشد.

ایشان به جایگاه ممتاز پژوهشگاه در سطح کشور اشاره کرده و اظهار داشت که این مرکز جزو پیشگامان انجام مطالعات بالینی، جمعیتی و پایه است که با ساختاری منظم و از پیش برنامه‌ریزی‌شده به انجام می‌رسد. وی افزود: این فعالیت‌ها همگی از مراحل ایده‌پردازی به انجام رسیده‌اند.

دکتر لاریجانی در ادامه سخنان خود بیان داشت: در پژوهشگاه، تمامی اعضا نقش حیاتی دارند، نه تنها کسانی که خروجی‌های تحقیقاتی تولید می‌کنند و مقالات علمی می‌نویسند، بلکه نیروهای پشتیبانی که بستر مناسب را برای محققان فراهم می‌کنند و همکاران بالینی که در ارتباط مستقیم با بیماران هستند نیز در دستیابی به رتبه‌های برجسته پژوهشگاه مؤثر هستند.وی همچنین اشاره کرد: ما در تلاشیم تا در حد امکان شرایط کاری همکاران خود را بهبود بخشیم. 

رئیس پژوهشگاه از اعضای حاضر در جلسه خواست که برای سال آینده هدف‌گذاری کنند. هدف اصلی تنها حفظ جایگاه نخست در کشور نیست، بلکه باید تمرکز خود را بر این موضوع قرار دهیم که چگونه می‌توانیم اثرگذارتر باشیم و نتایج تحقیقات به صورت مؤثر و فراکادمیک در جامعه دیده شوند.

دکتر لاریجانی بر اهمیت محصول‌محور بودن نتایج تحقیقات تأکید نمود و گفت: نتایج تحقیقات باید در آمارهای کشور نمود پیدا کنند، به عنوان مثال، کاهش عوارض بیماری‌ها باید در این آمارها مشهود باشد.

ایشان همچنین به یکی از چالش‌های موجود در تحقیقات اشاره کرده و گفت: متأسفانه بسیاری از افراد تصور می‌کنند که تحقیق تنها به نوشتن مقاله ختم می‌شود و بعد از چاپ مقاله، عملاً تحقیقات را رها می‌کنند. در حالی که نتایج تحقیقات باید به خروجی‌های مفید و عملی تبدیل شوند، به‌طور مثال، این نتایج باید در قالب گزارش‌هایی به دست مسئولین برسد و یا به‌طور مستقیم به مردم از طریق پیام‌های بهداشتی انتقال یابد.

 وی در ادامه سخنان خود، توسعه ارتباط با صنعت را ضروری دانست و گفت: مراکز تحقیقاتی باید با واحدهای توسعه و تحقیقات در شرکت‌ها ارتباط نزدیک‌تری برقرار کنند.

دکتر لاریجانی تأکید کرد که تمامی مراکز باید به دنبال جذب گرنت‌های تحقیقاتی باشند، چرا که بدون تأمین منابع مالی، امکان جذب محقق و تعریف و پیشبرد پروژه‌های تحقیقاتی دشوار خواهد بود.

رئیس پژوهشگاه در ادامه به پروژه‌های بزرگ پژوهشگاه اشاره نمود و اظهار داشت که در بسیاری از موارد، پروژه‌های مهم به دلیل مغفول ماندن در مراحل اجرایی، نتواسته‌اند به نتایج مطلوب دست یابند و اثرگذاری لازم را در پی داشته باشند.

در خصوص کلینیک‌های دیابت، دکتر لاریجانی افزود: در سال آتی، باید تحولات چشمگیری در بهبود شرایط ارائه خدمات به بیماران دیابتی در این کلینیک‌ها صورت گیرد تا این مراکز به عنوان الگوهایی برای دیگر بخش‌ها در سطح کشور معرفی شوند.

وی از همه مراکز خواست که در زمان پیش رو به پروژه‌های ملی و سیاست‌های فرااکادمیک توجه ویژه‌ای داشته باشند. در پایان، دکتر لاریجانی خواستار آن شد که هرگونه نظر، پیشنهاد و  انتقاد در خصوص نقاط ضعف و راه‌حل‌های ممکن، به ایشان منتقل گردد.

فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

تصاویر

جشن پایان سال پژوهشگاه علوم غدد ومتابولیسم جشن پایان سال پژوهشگاه علوم غدد ومتابولیسم جشن پایان سال پژوهشگاه علوم غدد ومتابولیسم

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه