03 اسفند 1403
EN
logo

پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

کم تحرکی؛ عامل خطر جدی بیماریهای متابولیک در ایران و جهان

توقف روند افزایشی دیابت محقق نشد

دکتر علیرضا رئیسی

دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت در پنجمین کنگره همگرایی در علوم غدد و متابولیسم کم‌تحرکی را عامل جدی در افزایش دیابت دانست و از ادامه روند صعودی این بیماری خبر داد. وی بر لزوم اصلاح سبک زندگی، غربالگری و اجرای مجدد برنامه ثبت دیابت تأکید کرد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران،  پنجمین کنگره همگرایی در علوم غدد و متابولیسم با حضور دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، دکتر علی صالحی نایب رئیس فرهنگستان علوم، دکتر سید رضا رئیس کرمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر باقر لاریجانی رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران و جمعی از اساتید، دانشجویان، پژوهشگران و علاقمندان به حوزه علوم غدد برگزار شد. این کنگره با امتیاز بازآموزی برای گروههای هدف جامعه پزشکی صبح پنجشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۳  به بررسی چالشها و راهکارهای حوزه بیماریهای متابولیک و غدد پرداخت.  
 
دکتر علیرضا رئیسی در ابتدای مراسم با اشاره به نقش کم تحرکی در بروز بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت، گفت: کم تحرکی در ایران و جهان به عنوان یک عامل خطر جدی برای بیماریهای متابولیک شناخته میشود. در حالی که هدفگذاری جهانی برای کاهش روند شیوع و بروز بیماریهای غیرواگیر انجام شده بود، اما در زمینه دیابت حتی توقف روند افزایشی آن نیز محقق نشد.  
 
معاون بهداشت وزیر بهداشت با بیان اینکه برنامه های متعددی در حوزه پیشگیری، آموزش و درمان بیماریهای غیرواگیر در ایران در حال اجراست، افزود: برنامه ثبت و رجیستری بیماری دیابت مجدداً در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است. غربالگری، خودمراقبتی و تأکید بر اصلاح سبک زندگی از دیگر محورهای اصلی این برنامه هاست.  
 
وی چالشهای حوزه بیماریهای غیرواگیر در ایران را شامل سبک زندگی کم تحرک، تغذیه ناسالم و آلودگی هوا دانست و تأکید کرد: «این عوامل به طور مستقیم بر وضعیت متابولیسم بدن تأثیرگذارند و نیازمند همکاری بین بخشی برای مدیریت اثربخش هستند.
 
دکتر رئیسی در ادامه به نقش پژوهشها در سیاستگذاری های سلامت اشاره کرد و گفت: پیمایشهای کشوری هر دو تا سه سال یکبار توسط وزارت بهداشت انجام میشود. این داده ها در کنار پژوهش های دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی کشور، پایه تصمیم گیری های کلان در حوزه بهداشت و درمان قرار میگیرند.
فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه