گردهمایی شورای پژوهشی مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی به مناسبت روز جهانی چاقی
به مناسبت روز جهانی چاقی (۴ مارس – ۱۴ اسفند)، اعضای شورای پژوهشی مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی گرد هم آمدند تا راهکارهای علمی و اجرایی مقابله با این معضل را بررسی کنند.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست، دکتر شیرین حسنی رنجبر، رئیس مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی، دکتر احمد اسماعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و دکتر محمد حسین پورغریب، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، دکتر هانیه السادات اجتهد، معاون مرکز و سایر اعضای مرکز تحقیقات چاقی و عادات غذایی حضور داشتند.
دکتر حسنی رنجبر با اشاره به شعار جهانی امسال تأکید کرد که دیگر نمیتوان چاقی را یک مشکل فردی دانست، بلکه کل سیستم بهداشتی، ارگانهای مختلف، رسانه ها و محیط پیرامون افراد نقشی اساسی در کنترل آن دارند. وی افزود: "چاقی سومین عامل خطر مرگومیر در ایران محسوب میشود و طی دهههای گذشته در گروههای سنی مختلف روند افزایشی داشته است. چاقی بار زیادی را با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن غیرواگیر بر سیستم بهداشتی کشور متحمل میکند."
او همچنین از برنامههای سال آینده مرکز تحقیقات چاقی خبر داد که شامل همکاری با وزارت بهداشت در تدوین نقشه راه مدیریت چاقی (Obesity Management Roadmap)، بهروزرسانی و تنظیم راهنماهای بالینی چاقی و تمرکز بر آموزش کنترل وزن از طریق اصلاح سبک زندگی است.
دکتر احمد اسماعیلزاده، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در این نشست بر ضرورت توقف روند افزایشی چاقی در کشور تأکید کرد و گفت: اجرای این تصمیمات نیازمند حمایت پژوهشگران است. او همچنین به افزایش شیوع چاقی در کودکان ایرانی اشاره کرد و هشدار داد که این مسئله آینده سلامت کشور را تهدید میکند.
دکتر اسماعیل زاده بر اهمیت رویکردهای آموزشی و فرهنگسازی در مقابله با چاقی تأکید کرد و نقش مدارس را در کنترل چاقی کودکان حیاتی دانست. وی همچنین بر لزوم همکاریهای بینبخشی و تعامل صنعت غذا، سازمان غذا و دارو و سایر نهادهای مرتبط در تدوین سیاستهای کلان برای کنترل این معضل تأکید کرد.
در ادامه، دکتر پورغریب، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، کوهورت دانشجویان جدید الورود و همچنین بیمارستان شریعتی را بستر مناسبی برای اجرای مداخلات کنترل چاقی دانست و بر اهمیت تولیدات رسانه ای و نقش ترجمان دانش نتایج پروژه های تحقیقاتی در راستای افزایش سطح دانش و سلامت عمومی تاکید کرد.
در پایان این نشست، بر لزوم آموزش عمومی، تغییر عادات غذایی مردم و چالشهای موجود در این زمینه تأکید شد و نقش تحقیقات علمی در تدوین راهکارهای اجرایی مؤثر مورد تأکید قرار گرفت.
ارسال نظر