08 خرداد 1404
EN
logo

پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم

دانشگاه علوم پزشکی تهران

پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم؛ مرجع علمی همکاری‌های پژوهشی در حوزه سلامت استخوان و مصرف لبنیات

انعفاد تفاهم نامه با انجمن صنایع لبنی

پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران با امضای تفاهم‌نامه‌ای با انجمن صنایع لبنی ایران، گامی مهم در جهت پیوند دانش پزشکی و صنعت لبنیات برای ارتقای سلامت استخوان و فرهنگ‌سازی مصرف لبنیات در کشور برداشت.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه علوم دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ روز دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴، جلسه‌ای با حضور اعضای هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی ایران در محل پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
 در این دیدار، تفاهم‌نامه‌ای با هدف گسترش همکاری‌های علمی و پژوهشی میان دو مجموعه به امضا رسید.
در جریان این نشست، مهمانان از بخش‌های مختلف پژوهشگاه از جمله بیوبانک تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های تخصصی مانند آزمایشگاه مدل زبرافیش بازدید کردند.
دکتر باقر لاریجانی، رئیس پژوهشگاه، با اشاره به ظرفیت‌های بالای پژوهشی این مرکز، به معرفی پروژه‌های مهم مرکز تحقیقات استئوپروز ؛ از جمله مطالعه کوهورت سلامت سالمندان بوشهر، مطالعه چندمرکزی استئوپروز ایران، استقرار سامانه یکپارچه پیشگیری از شکستگی‌های ثانویه و نظام ثبت ملی استئوپروز پرداخت.
 وی تأکید کرد که در نظام ثبت ملی، در تلاش هستیم تا با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی، امکان تسهیل ثبت اطلاعات بیماران برای پزشکان بالینی فراهم شود. دکتر لاریجانی همچنین به همکاری‌های بین‌المللی پژوهشگاه با بنیاد بین‌المللی پوکی استخوان(IOF) و عضویت در بورد مدیریتی، کمیته مشاوران علمی و منطقه‌ای این بنیاد اشاره کرد و از عضویت اخیر انجمن استئوپروز ایران در  کمیته مشاوران ملی خبر داد.
وی ضمن اشاره به چالش‌های کنونی در حوزه مصرف شیر، از جمله تبلیغات منفی، مشکلات اقتصادی خانوار و کاهش مصرف لبنیات، بر نقش همکاری میان پژوهشگاه و انجمن صنایع لبنی در ارتقای سلامت استخوان و افزایش آگاهی عمومی تأکید کرد.
در ادامه جلسه، مهندس میر اسلام تیموری، رییس هیئت مدیره انجمن صنایع لبنی ایران، با اشاره به تبلیغات منفی علیه مصرف لبنیات در رسانه‌ها، خواستار استفاده از ظرفیت علمی پژوهشگاه برای مقابله با این روند شد. وی همچنین چالش‌های موجود در نظام قیمت‌گذاری دستوری و اثر آن بر غنی‌سازی محصولات با ویتامین D و پروبیوتیک را مطرح کرد.
دکتر وحید مفید، نایب‌رئیس هیئت مدیره انجمن، نیز بر اهمیت همکاری با مراکز علمی برای اقناع سازمان غذا و دارو در حمایت از صنعت لبنیات تأکید نمود. در بخش دیگری از این نشست، دکتر سید محمود طباطبایی، رئیس انجمن استئوپروز ایران، با توجه به روند سالمندی جمعیت کشور، بر ضرورت تخصیص بودجه برای بازاریابی سلامت و جلب حمایت مدیران تأثیرگذار در صنایع لبنی اشاره کرد.
در پایان، دکتر نوشین فهیم‌فر، رئیس مرکز تحقیقات استئوپروز، گزارشی از فعالیت‌های این مرکز و کمپین‌های آگاهی‌رسانی همچون روز جهانی پوکی استخوان ارائه کرد و خواستار حمایت انجمن در فعالیت های آگاهی بخشی در خصوص پوکی استخوان در کشور شد.
مهندس امجدی مدیرعامل شرکت تعاونی انجمن صنایع لبنی ایران نیز در این دیدار بر تدوین نقشه راه همکاری با پژوهشگاه در برنامه های پیشگیری و کنترل پوکی استخوان تاکید کرد.
این تفاهم‌نامه زمینه‌ساز همکاری‌های آتی در حوزه‌های مرتبط با سلامت استخوان، بهبود تغذیه و ارتقای مصرف لبنیات در سطح ملی خواهد بود. 

فیروزه  حاجی پور
تهیه کننده:

فیروزه حاجی پور

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه