موفقیت چشمگیر مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در کسب چهار طرح برگزیده اثرات فراآکادمیک
در یک دستاورد قابل توجه، چهار طرح تحقیقاتی مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم که به سفارش مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به انجام رسیده است موفق به کسب عنوان طرحهای برگزیده اثرات فراآکادمیک در سطح دانشگاه علوم پزشکی تهران شدند.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، انتخاب این چهار طرح ملی دارای اثرات فراآکادمیک نشان از تعهد مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم به ارتقای سطح سلامت جامعه و نیز تاثیرگذاری تحقیقات آنها بر سیاستگذاریهای حوزه سلامت دارد.
این چهار طرح برگزیده عبارتند از:
مطالعه کشوری شیوع استئوپروز، سارکوپنی و عوامل مرتبط: این طرح با هدف تعیین میزان شیوع کشوری استئوپروز، کمبود ویتامین دی و سارکوپنی در جامعه و شناسایی عوامل مرتبط با آن ها انجام شده است. نتایج این مطالعه میتواند در شناسایی وضعیت این مشکلات سلامتی و تدوین برنامههای پیشگیری و درمان کمک شایانی کند.
طرح توسعه خدمات پیشگیری از شکستگی های ثانویه در سطح کشور(FLS): این طرح با هدف ارائه خدمات جامع و یکپارچه برای پیشگیری از شکستگیهای ثانویه در بیماران مبتلا به پوکی استخوان طراحی شده است. اجرای این طرح میتواند ضمن افزایش میزان شناسایی و پوشش بالاتر درمان پوکی استخوان، ضمن ارائه ی خدمات گسترده تر نظیر آموزش بیماران و پیشگیری از زمین خوردن در آنان و نقش موثر در کاهش موارد شکستگیهای بعدی، به کاهش هزینههای درمانی و بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کند.
ارزشیابی دوره مجازی اصول مدیریت استئوپروز: این طرح با هدف ارزیابی اثربخشی دورههای آموزشی مجازی در ارتقای دانش و آگاهی پزشکان و سایر متخصصان حوزه سلامت در زمینه مدیریت بیماری استئوپروز انجام میشود. تا کنون حدود 1000 پزشک در این خصوص آموزش دیده و گواهی مربوطه را دریافت نموده اند.
طراحی، تدوین، اجرا و ارزشیابی کمپین روز جهانی استئوپروز: این طرح با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد بیماری استئوپروز و اهمیت پیشگیری از آن در سطح کشور طراحی و اجرا شده است. اجرای این کمپین اطلاع رسانی میتواند به تغییر سبک زندگی افراد و کاهش شیوع این بیماری کمک کند.
این طرحها با تمرکز بر بیماری استئوپروز که از مهمترین مشکلات سلامتی در سالمندان می باشد، به ارتقای سطح سلامت جامعه کمک خواهند کرد. نتایج این تحقیقات همچنین میتواند در تدوین سیاستهای پیشگیری و درمان این بیماریها در سطح ملی موثر باشد. همچنینکسب این عناوین نشان از پویایی و فعالیتهای پژوهشی باکیفیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران دارد.
ارسال نظر