پنجمین کنگره همگرایی در علوم غدد درون ریز: رویکردهای نوین برای تشخیص و درمان بیماریها
پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم و انجمن سواد سلامت در علوم غدد، پنجمین کنگره همگرایی در علوم غدد درون ریز را در روزهای ۲۵ و ۲۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ در سالن آمفی تئاتر سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد کرد.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم،پنجمین کنگره همگرایی در علوم غدد درون ریز با هدف گرد هم آوردن متخصصان، پژوهشگران و دانشجویان این حوزه و تبادل آخرین دستاوردهای علمی در زمینههای مختلفی همچون هوش مصنوعی در پزشکی، پزشکی شخصی، اومیکس، روزهداری، سلول درمانی، ترجمان دانش در تحقیقات اندوکرین و روشهای نوین درمان اختلالات غدد برگزار میشود.
دکتر باقر لاریجانی رئیس پنجمین کنگره همگرایی در علوم غدد، در گفت و گو با روابط عمومی پژوهشگاه تصریح کرد: همگرایی در رشتههای غدد درونریز تحولی عظیم در تشخیص و درمان بیماریهای غدد ایجاد کرده است.
دکتر لاریجانی با تاکید بر این موضوع که تلفیق دانش زیستشناسی مولکولی، ژنتیک، بیوانفورماتیک و پزشکی به یافتههای نوینی منجر شده، اظهار داشت: "با استفاده از این دانشها، محققان به توسعه روشهای تشخیص زودهنگام، داروهای هدفمند و درمانهای شخصیسازی شده دست یافتهاند. برای مثال، با کمک تکنیکهای اومیکس و هوش مصنوعی، الگوهای ژنتیکی مرتبط با بیماری دیابت نوع 2 شناسایی شده و داروهای جدیدی بر اساس این یافتهها در دنیا طراحی شده است.
رئیس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم در ادامه به چالشهای موجود در این حوزه اشاره کرد و گفت: "کمبود بودجه، فقدان زیرساختهای مناسب و عدم همکاری کافی بین محققان از جمله موانع پیش روی همگرایی کامل در این حوزه هستند. برای رفع این موانع، ایجاد شبکههای همکاری بینالمللی، برگزاری دورههای آموزشی مشترک و حمایت از تحقیقات بینرشتهای ضروری است."
دکتر لاریجانی با نگاهی امیدوارانه به آینده، پیشرفت تکنولوژیهای نوین مانند سلول درمانی و هوش مصنوعی را عاملی مهم در تحولات شگرف آینده این حوزه دانست و افزود: محققان و متخصصان نقش کلیدی در شکلدهی به این آینده دارند و باید با همکاری یکدیگر به سوی یک آینده سالمتر و با کیفیتتر برای بیماران گام بردارند.
ارسال نظر